Снимка: Okras, УикипедияОпозицията в Беларус сформира съвет, който да координира  вече десети

...
Снимка: Okras, УикипедияОпозицията в Беларус сформира съвет, който да координира  вече десети
Коментари Харесай

Опозицията в Беларус с Координационен съвет

Снимка: Okras, Уикипедия

Опозицията в Беларус образува съвет, който да координира  вече десети ден митинги против президента Александър Лукашенко. Участниците в съвета показаха подготвеност за  диалог с външни медиатори , в това число с Европейския съюз и с Русия, заяви ТАСС.

В същото време в телефонни диалози с водачите на Германия и Франция  да не се намесват в беларуската рецесия.

По време на вчерашните митинги против Александър Лукашенко, който на президентските избори с 80.10% против 10.12% подадени гласове за Светлана Тихановская, стана ясно, че  се разраства стачката на служащите от тежката промишленост . Но в същото време държавната организация БелТа заяви за  многохилядни манифестации  в поддръжка на Лукашенко.

Той, от своя страна, дефинира основаването на Координационния съвет на опозицията като опит за завладяване на властта в Беларус и се закани, че ще бъдат  взети съответни ограничения  срещу основателите на тази концепция в сходство със законите в страната.

" Разполагаме с задоволително ограничения, с които д а охладим някои горещи глави ", акцентира беларуският президент. Според него в опозиционния съвет влизат  " някогашни " ръководещи и всевъзможни мошеници . " Бившите " са афектирани, тъй като към този момент не са на власт, а в миналото са били, акцентира Лукашенко.

Той също по този начин обърна внимание, че проектите на беларуската съпротива във връзка с религията могат да доведат до  междурелигиозна и междуетническа  война.

" Ние постоянно сме се гордели, че имаме междурелигиозни връзки, при които никой не се усеща обезпокоен - нито православните, нито католиците. Мюсюлманите живеят щастливо и с християните, и с евреите ", сподели Лукашенко и добави: " Сега обаче имам опасения, че  това, с което сме се гордели, ще бъде отхвърлено и опозорено ", сподели Лукашенко. И за по- огромна конкретика даде образец с едно от първите оферти, заложени в програмата на белоруската съпротива, а именно  да се възвърне Белоруската автокефална православна черква .

Президентът на Беларус също по този начин уточни, че се предлага  " пълзяща възбрана на съветския език " . " Те не приказват намерено за това, само че оферират да се носи наказателна отговорност за  засегнатост на беларуския език .. news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР